چرا صدا و سیما به گرانی ها دامن می زند؟
پنجشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۴:۴۳ ق.ظ
تهران - اصرار و پافشاری برخی رسانه ها به ویژه صدا و سیما برای سیاه نمایی، پر رنگ کردن مشکلات اقتصادی مردم و ارایه گزارش های مختلف در خصوص کمبود کالا، عدم نظارت بر بازار، گرانی مواد غذایی، احتکار یا وضعیت نابسامان بازار خودرو، نه تنها کمکی به مردم نمی کند، بلکه به گرانی ها دامن می زنند و نشاط و امید را از جامعه می گیرد.
آنها می گویند رویه ای که سازمان صدا و سیما و رسانه های وابسته به برخی جناح ها در مورد انعکاس وضعیت عرضه بازار پیش گرفته اند، هیچ کمکی به مردم نمی کند و بر مشکلات نیز می افزاید.
ˈعلی حسین زادهˈ یکی از کسبه خیابان مولوی که دو سوم مغازه وی مملو از کارتن های روغن نباتی مایع با نشان های مختلف تجاری است، در این خصوص گفت: شرایط فعلی نرخ ارز به طور طبیعی بر روی قیمت مواد اولیه وارداتی برخی کالاهای اساسی مثل روغن خوراکی اثر گذاشته است.
وی افزود: این موضوع را مردم به خوبی درک می کنند، اما معلوم نیست، چرا تلویزیون در گزارشی بلافاصله نرخ های جدید را اعلام کرد، انگار که کاملا از اوضاع مملکت بی خبر است.
حسین زاده گفت: فردای آن روز بسیاری از مردم با هجوم به مغازه ها به دنبال خرید کلی روغن نباتی بودند، اما وقتی به آنها گفتیم که هیچ اتفاقی نیفتاده باز هم از خرید منصرف نشدند.
وی با بیان اینکه، در حال حاضر کسبه خرده فروش هیچ مشکلی برای توزیع روغن نباتی ندارند و به هر مقدار که از کارخانه ها تقاضا کنیم در اختیارمان قرار می دهند خطاب به عکاس ایرنا گفت: امروز کلی عکس بگیرید و برای مدیران صدا و سیما بفرستید تا بلکه آنها هشیارتر عمل کنند.
ˈاحمد قلی زادهˈ یکی دیگر از کسبه خیابان مولوی می گوید: از هفته گذشته و برخلاف جوسازی رسانه ها، هیچ تفاوتی در فروش مغازه داران این راسته که کارشان بیشتر عمده فروشی برنج، روغن، چای و قند و شکر می باشد، رخ نداده است.
وی با اشاره به اجرایی شدن نرخ های جدید روغن نباتی از شنبه گذشته و بر اساس توافق دولت و تولیدکنندگان گفت: روزهای اول مردم به تصور اینکه، بازار با کمبود روغن نباتی مواجه می شود، برای خرید مراجعه می کردند، اما این روند خیلی زود متوقف شد.
ˈوحید تاجیکˈ یکی دیگر از کسبه که بخش عمده فروش مغازه او قند و شکر است، گفت: با وجودی که در سایت ها و برخی روزنامه ها می خوانیم شکر گران و کم شده است، اما خودتان می بییند که تا سقف مغازه را قند و شکر چیده ایم.
وی در عین حال گفت که برخی مغازه داران سطح شهر از وضعیت موجود سوء استفاده کرده و به احتکار قند و شکر پرداخته اند که بازرسان سازمان حمایت و تعزیرات آنها را جریمه کرده اند.
به گفته تاجیک، به دلیل سیاه نمایی ها از سوی رسانه ها، 10 روز پیش وضعیت شکر نیز در بازار بی دلیل به هم ریخت و وقتی ما به سراغ عمده فروشان برای خرید شکر رفتیم آنها هر کیلوگرم را 1260 تومان فروختند و ما بر اساس سود شرعی حدود 15 تا 20 درصد را روی آن کشیدیم، اما فردای آن روز بلافاصله بازرسان سازمان حمایت و تعزیرات به ما تذکر دادند که باید هر کیلوگرم شکر را 1300 تومان بفروشیم و مشخص شد که عمده فروشان به ما گران داده اند.
وی، کاهش اندک شکر در برخی واحدهای صنفی در هفته گذشته را به دلیل افزایش خودسرانه قیمت توسط عمده فروشان دانست و گفت: برخی مغازه داران از خرید شکر خودداری کردند، اما اکنون بازار به روال عادی خود بازگشته است.
خانم ˈاکرم رسولیˈ بانوی تهرانی که به همراه همسرش برای خرید برنج به بازار آمده بود در این خصوص گفت: در حال حاضر انواع برنج در سطح مغازه ها وجود دارد که البته برخی برنج ایرانی و برخی دیگر برنج خارجی را برای مصرف ترجیح می دهند.
وی با مناسب خواندن نرخ برنج در سطح بازار گفت: در حال حاضر بیشترین برنجی که در سطح بازار مشاهده می شود از نوع هندی است، اما ما برنج ایرانی را ترجیح می دهیم.
ˈقاسم همایونیˈ صاحب مغازه ای که این دو شهروند از آنها در حال خرید یک کیسه 10 کیلویی برنج بودند، گفت: در حالی که مقام معظم رهبری همه مسئولان را به ایجاد آرامش در بازار دعوت می کنند و دستگاه های ذیربط نهایت تلاش خود را می کنند، اما معلوم نیست بعضی ها با پر رنگ کردن مسائل اقتصادی و اعلام قیمت ها به دنبال چه هدفی هستند؟
وی گفت که سال گذشته هم به دلیل انتشار اخبار غلط برخی رسانه ها در باره قیمت برنج، مردم تحت تاثیر قرار گرفته و ظرف یکی دو روز کلی برنج را به خانه های خود بردند، اما در فاصله ای نه چندان دور متوجه شدند که گول این رسانه را خورده اند.
وی تاکید کرد: مسئولان همانگونه که روزانه چندین بار با فرستادن ماموران بازرسی و تعزیرات به در مغازه ها قیمت ها را رصد می کنند، باید به رسانه ها اجازه انتشار اخبار نادرست که هدفی جز به هم زدن بازار را دارد، ندهند.
ˈمحمد امانیˈ یک فروشنده روغن نباتی گفت: بسیاری از مغازه داران روغن با نرخ قبلی را تمام کرده اند و طبیعی است که کالای جدید با نرخ جدید می فروشند.
وی با رد برخی اظهارات مبنی بر اینکه، تولید کندندگان و یا واحدهای صنفی اجناس خود را انبار می کنند، افزود: روغنی که تاریخ مصرف دارد، چطور ممکن است که تولید کننده و فروشنده دست به احتکار آن بزند او با این کار به خود ضرر می زند.
این شهروند گفت که در حال حاضر فروشندگان روغن خوراکی هیچ مشکلی در تامین روغن مورد نیاز خود از واحدهای تولیدی ندارند و به هر اندازه که درخواست کنند به آنها روغن داده می شود.
۹۲/۰۲/۱۲